2020 Yorum Yaparak Para Kazanma ve Para Kazandıran Siteler

0

Freelancer olarak çalışmanın fazlaca arttığı bu günlerde herkes internet üzerinden para kazanmanın yollarını arıyor. Bunun en çok bilinen yöntemleri de yorum yaparak para kazanmak, anket doldurarak para kazanmak, makale yazarlığı yapmak ve blog yazarak para kazanmaktır.  İşin başlarında fazla bir getirisi olmamasına rağmen amacı ek gelir kazanmak ya da harçlık çıkarmak olan kişiler tarafından oldukça kullanışlı bir yöntem sayılabilir. İşleri ilerlettikten sonra kazancınızın artması da mümkün. Yol masrafı, yemek masrafı gibi dertler olmadan, evinizde yapabileceğiniz bir işiniz olmasını ister misiniz? Sahip olmanız gereken iki şey bilgisayar veya bir cep telefonu ve internet. Evinizde ve kendi çalışma ortamınızda rahatça çalışarak siz de para kazanabilirsiniz. Burada size anlatacağımız yöntem yorum yaparak para kazanma üzerine olacaktır. Aşağıda yorum yaparak para kazanmanın nasıl olması gerektiği, yorum yapma sitelerini, yorum yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve ne kadar kazanabileceğinizi anlattık. Adımları doğru bir şekilde uygulayıp para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Yaparak Para Kazanma

Aslında baktığımızda yorum yaparak para kazanmak ile anket doldurarak para kazanmak arasında pek bir fark yok. İnternet üzerinden bazı web sitelerine üye olabilir, bu sitelerin aracılığı ile müşterilere ulaşabilirsiniz. Ürün ve hizmetlere sahip olan kişiler, freelancer sitelerine kendilerine yorum yapılması için bir miktar para ödemektedirler. Bu siteler de yorum yapmanız durumunda ücretinizi size göndermekteler. Kazancınız ister banka hesabınıza ister online cüzdanınıza gelebilir. Başka bir seçenek olarak da hediye kuponu ya da çeki olarak kullanabilirsiniz.

Günümüzde internet üzerinden alışveriş yapmak daha az yorucu ve daha kısa sürdüğü için oldukça tercih edilmektedir. Fakat alışveriş yaptıktan sonra yaşanılan bazı kötü durumlar sebebiyle de insanlar güvence aradıkları için yapılan yorumları okumak ve alışverişlerini yorumlara göre yapmaya başlamışlardır. Kullanılan ürün ve hizmetlerin bilgisi satın alan kişi açısından oldukça önemlidir, bu sebeple satıcılar ürün ve hizmetlerinin yorumlanmasını istemektedirler. İşte tam bu sebepten ötürü yorum yaparak para kazanma olasılığınız oldukça yüksektir.

Ayrı olarak kullanılan ürün ve hizmetlerin eksik ya da kusurlu yanlarını üreticilere bildirmek, onların ürünü ya da hizmeti geliştirmelerine ya da düzeltmelerine fırsat tanıyacaktır. Ürünün ve hizmetin kalitesi arttıkça satın alım ve kullanım düzeyi de artacaktır.

Size severek yapabileceğiniz bir iş fırsatı sunuyoruz. Yorum yaparak para kazanmanız için gerekli özellikleri, dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için anlattık. Üstünde durduğumuz noktaları dikkate alarak çalıştığınız zaman para kazanmak sizin için kolay ve eğlenceli olacaktır. Sizi yormadan, evinizde bir çalışma ortamı sağlayarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Yaparak Para Kazanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kısa yoldan para kazanmak kolay olabilir. Fakat kısa yoldan daha fazla para kazanmak istiyorsanız işinize biraz daha dikkat etmelisiniz. Çünkü her işte olduğu gibi yorum yazarak kazanç sağlamak için de bazı püf noktalar var. Bu işi daha iyi ve kaliteli yapmanızı sağlayacak olan bazı bilgileri size sunuyoruz. Yapacağınız işlerin kaliteli olması kazancınızın artmasını sağlayacaktır. Müşterilerinizin sizden memnun olması ise sizinle tekrar çalışmalarına fırsat verecektir. İşinize yarayacak olan bu bilgileri lütfen dikkatli okuyun ve doğru bir şekilde uygulamaya çalışın:

  • Öncelikli olarak tanıdığınız, kullandığınız ya da bildiğiniz ürün ve hizmetlere yorum yapın. Söylediğiniz şeylerin doğru olmasına dikkat edin. Unutmayın ki sizin yapacağınız yorumlar ürünü ya da hizmeti satın alacak kişiler için aydınlatıcı bir yol olacaktır. Yorum yapmanız istenen ürünü veya hizmeti yeterince bilmiyorsanız hakkında mutlaka araştırma yapın ve bilgi edinin.
  • Yazdığınız yorumun anlaşılır olmasına dikkat edin. Anlaşılır bir yorum ile hizmet ve ürün ve hizmetler daha iyi satılacak ve müşteriniz sizden memnun kalacaktır. Düzgün bir Türkçe kullanmak işinizde oldukça ilerleme sağlayabilir. Bunun için sözlük okumanızı öneririz.
  • Ücretinizi oluştururken uçuk fiyatlar vermemeye çalışın. Bu size para kazandırmayı değil iş bulamamayı getirecektir. Düşük fiyat vermek de aynı işlevi sağlayacaktır. Bu nedenle ortalama bir fiyat belirlemelisiniz. İşinizin kalitesi ile ücretiniz dengeli olmalıdır.
  • Yapamayacağınız bir iş varsa kabul etmeyin. Bu yorumlarınızı kötü etkileyecek ve müşteri gözünde olumsuz görüntü yaratacaktır. Böyle bir durum olması dahilinde kazanacağınız para artış göstermeyecektir. Müşteriyle önceden konuşup işi alamayacağınızı bildirebilir ya da alınan siparişi iptal edebilirsiniz.
  • Yorum yaparken kurduğunuz cümlelerin kısa olmamasına dikkat edin. Fazla kelimeyle ürünün ve hizmetin tanıtımını daha iyi yapabilirsiniz. Kuracağınız uzun cümleler daha gerçekçi duracaktır. Hizmet ile ürünün tanıtımını iyi bir şekilde yapmak satın alımı ve müşteri memnuniyetini getirecektir.
  • Yorumlarınızın birbirine çok benzememesi gerekmektedir. Üretken olmalı ve özgün yorumlar yapmalısınız. Birbirine benzeyen yorumlar yapmak müşterilerinizin gözünde kötü bir izlenim oluşturacaktır. Önerdiğimiz sözlük okuma çalışmaları ile aynı anlama gelebilen farklı kelime ya da kelime gruplarını öğrenebilirsiniz.
  • Üye olurken verdiğiniz bilgilerin doğru olmasına dikkat edin. Yorum yapmanız istenen ürünler ve hizmetler profilinize uygun görünürse müşterileriniz sizinle daha rahat iletişime geçebilir ve size bu konuda daha fazla güven duyabilirler. Kendinize uygun ürün veya hizmet yorumlamak daha doğru ve ayrıntılı bilgiler vermenizi sağlayacaktır.
  • Her yorumunuzdan sonra IP adresinizi değiştirin. Değiştirmediğiniz sürece müşterilerden kötü yorum alıp işinizde gerilemeniz mümkün. Aynı IP adresini kullanmak Google algoritmasında kötü bir etki yaratacaktır. Yorumların okunması ve ilk sırada görünmesi için IP adresinizi sürekli değiştirmeniz gerekiyor.
  • Google algoritmasında daha doğal görünmesi için yorum yapacağınız web sitesinde vakit geçirip öyle yorum yapmanız daha faydalı olacaktır. Bu sizin yeterince bilgi sahibi olmanız için yeterli süreyi harcadığınızı gösterecektir.
  • Müşterileriniz ile konuşurken yorumlarınızda gösterdiğiniz özeni gösterin. Müşterileriniz sizi ne kadar iyi anlarsa empati kuracaklar ve işinize o denli güveneceklerdir. Çalışma süreciniz sonucunda olumlu bir tepki almanız için en önemli nokta budur.
  • Tıpkı sizin yaptığınız yorumlar gibi, size gelecek yorumlar da önemlidir. İşinizi iyi yaptığınız zaman müşterilerinizden sizi değerlendirip yorum yapmalarını ve puanlamalarını isteyebilirsiniz. Puanlama ve yorumlarınız size gelecek işleri artırabilir ve daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.

Yorum Yaparak Para Kazanabileceğiniz Siteler

Life Points: www.lifepointspanel.com bağlantısı ile ücretsiz bir şekilde üye olabilir, ürünler hakkındaki yorumlarınızı paylaşarak para kazanabilirsiniz.

Toluna: Dünyaca ünlü markalarla olan ortaklığı bulunması sebebiyle yapacağınız yorumlar kendi kullandığınız ya da tükettiğiniz ürün ve hizmetler hakkında olacaktır. Hemen ücretsiz üyelik oluşturun ve siz de neler düşündüğünüzü paylaşın. www.toluna.com adresinden üye olabilirsiniz.

Panel Station: www.thepanelstation.com üzerinden yapacağınız üyelikle yorum yaparak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Elite üyeliği tercih etmeniz halinde yapacağınız yorumlar üzerinden ödüller kazanma fırsatınız da var.

Fikir Pazarı: www.fikirpazari.web.tr adresinden üye olup yorum yaparak görüşlerinizi paylaşıp para kazanabilirsiniz. Kazandığınız parayı ister banka hesabınıza aktarabilir isterseniz de Carrefour’dan armağan kuponlarına çevirebilirsiniz.

Valued Opinions: Valued Opinions ile yorum yaparak para kazanmanın haricinde ürettiğiniz fikirleri yazarak da ödüller kazanabilirsiniz. Siz de ek gelir ya da freelance iş yapmak istiyorsanız www.valuedopinions.com sitesini ziyaret edip üye olabilirsiniz.

Survey Pago: www.surveypago.com aracılığıyla email adresinizle üye olun ve gelen mail ile üyelik işleminizi tamamlayın. Daha önce anlattığımız, dikkat etmeniz gereken kuralları uyguladığınız takdirde bir hayli para kazanmanız mümkün.

Market Agent: Bu siteden kazanacağınız para Euro üzerinden olacaktır. Ücretsiz üyelik açıp hemen para kazanmak için ziyaret etmeniz gereken web sitesi www.marketagent.com

Mobrog: Yapılan yorumların anonimleştirilmesi ile gizliliğinizi koruyan bu sitede de para kazanmanız mümkün. Kullanıcı bilgileriniz tamamen güvende kalacağı için www.mobrog.com adresinden üyelik oluşturup paranızı kazanmaya başlayın.

Ipsos: kısa bir şekilde bilgilerinizi doldurup üyelik alabileceğiniz bu sitede kazanacağınız şey ödüller ve kuponlar olacaktır. www.rec-eu.i-say.com bağlantısıyla üyeliğinizi oluşturup kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz.

R10: Bu sitede satış ortaklığı da oluşturmanız mümkün. Pek çok konu başlığı bulunduğu için yorumlayabileceğiniz ürün ve hizmetler sayısı oldukça fazla. www.r10.net uzantısını kullanarak üyelik oluşturun ve siz de kazanın.

Wmaracı: Forum yapısında olan Wmaracı ile müşterilere ulaşmak çok kolay. Ücretsiz üyelik oluşturun ve kazancınızı artırın. Bağlantı adresi: www.wmaraci.com

Sadeceon: www.sadeceon.com sitesinde sadece yorum yapmak değil, pek çok alanda freelancer olarak iş bulmak da mümkün. En kolay seçenek olan yorum yaparak para kazanmak için üye olabilirsiniz.

Bionluk: Sadeceon gibi bir freelancer sitesi olan www.bionluk.com üzerinden yorum yaparak kazanç sağlayabilirsiniz.

Napolyon: Yorum yapıp para kazanabileceğiniz başka bir site de www.napolyon.com .

Myiyo: İnternet üzerinden yorum yapıp para kazanmanın en kolay yollarını sağlayan sitelerden bir diğeri de www.myiyo.com. Ücretsiz üye olup paranızı kazanın. 20 Euro kazanmanız halinde paranızı banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

Yorumyaz: Ücretsiz üyelik imkanıyla sizlere kolay yoldan para kazanmanın yolunu sunan www.yorumyazparakazan.com ile de çalışabilirsiniz.

Üye olacağınız bu sitelerde üye alımı durdurulabilmektedir. Para kazanmak için beklemeden üye olun. Üye olmadan önce hangi ödeme yöntemlerinin kullanıldığına da dikkat edin. Bazı freelancer siteleri aylık ücret bazıları da tek seferlik ücret talep edebilmektedirler. Size verdiğimiz bilgiler ışığında ve kendi araştırmalarınız sonucunda kendi çalışma stilinize ve planınıza uygun siteleri bulabilir ve hemen yorumlarınızı paylaşarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Neden Yorum Yaparak Para Kazanmalısınız?

Her işin kendine göre zorluğu olduğu gibi sağladığı faydalar da bulunmakta. Yorum yaparak para kazanmayı size önermemizin bazı nedenleri var. Pek çok freelancer iş imkanı olmasına rağmen yorum yaparak para kazanmanın size sağlayacağı artılardan bahsetmemiz gerekiyor.

  • Kolaylık sağlaması: İlk neden olarak para kazanmanın en kolay yolu sayılabilir. İlk başlarda çok fazla bir getirisi olmasa bile faturalarınızı ödeyecek ya da market alışverişlerinizden birkaçını karşılayacak kadar para kazanabilirsiniz. İşinizde iyi olduğunuz sürece fiyatınızı artırabilir, daha fazla kazanmaya başlayabilirsiniz.
  • Masrafsız olması: Evinizden uzakta bir yerde çalışıyor olsanız yol ve yemek parası gibi harcamaları da göz önünde bulundurmalısınız. Kazandığınız paradan bu gibi masrafları çıkarmalı, giyiminize dikkat etmeli ve daha iyi bir görüntü sağlamak için bakım yapmalısınız. Fakat yorum yaparak para kazanmak için bunların hiçbirine ihtiyacınız yok. Sahip olmanız gereken bir bilgisayar ve internet. Hatta öyle kolay ki günümüzde cep telefonundan ya da tabletinizden bile yorumlarınızı gönderip para kazanabilirsiniz. Dilediğiniz gibi giyinebilir, paranızı daha fazla ihtiyaç duyduğunuz şeylere harcayabilirsiniz.
  • Esneklik tanıması: Çalışma saatleriniz tamamen size bağlı. Hastasınız, önemli bir işiniz var ya da bir yolculuğa çıkacaksınız. Her ne kadar daha önce anlattığımız gibi cep telefonuyla yazabilecek olsanız da çalışmak istemiyorsanız, çalışmak zorunda değilsiniz. Kendi düzeninizi oluşturup rahat bir çalışma ortamı düzenleyebilirsiniz.
  • Ücreti siz belirleyin: Yaptığınız iş sonunda alacağınız ücretiniz tamamen sizin kontrolünüzde. İster tek bir fiyat belirleyin isterseniz de fiyat tarifeleri oluşturup satışa sunun. Fiyat tarifelerinin içeriklerini doğru bir şekilde anlattığınızdan emin olmalısınız.
  • Ofis ve iş yeri stresinden uzak olması: Ofis ve iş yeri ortamlarının ne kadar gergin olduğunu bilmeyen yoktur. Yaptığınız en ufak yanlışta bile hesap vermeniz gerekebilir. Sizinle alakası olmayan bir hatada bile suçlu durumda kalabilirsiniz. Bunun yerine kimseye hesap vermeden kendi iş ortamınızda daha huzurlu çalışmaya başlayabilirsiniz. Kendi kendinizin patronu olabileceksiniz.
  • Çalışma alanı sıkıntısı olmaması: Eviniz sizin için rahat bir çalışma alanı sayılmayabilir. Bu işin en iyi taraflarından birisi de herhangi bir yere bağlı olmadan çalışabilmek. İnternet bağlantısı olan bir yer bulamasanız bile cep telefonunuzun mobil verisini kullanarak bağlantı sağlayıp çalışabilirsiniz.
  • Çalışacağınız kişileri kendiniz seçebilirsiniz: Herkesle çalışmak zorunda değilsiniz. Güvenmediğiniz ya da kaygı duyduğunuz bir kişi ile karşılaştığınızda onunla çalışmamayı seçebilirsiniz.
  • Çalışma alanının geniş olması: Yorum yaparak kazandığınız para yetmeyebilir ya da istediğiniz kadar kazanamıyor olabilirsiniz. İstediğiniz kadar iş gelmiyor da olabilir. Yukarıda bahsettiğimiz sitelerden kendinize ekstra çalışma alanı bulabilirsiniz. Daha fazla kazanmak için daha fazla siteye üye olabilirsiniz.
  • İşsizliğe çare olması: Kendi alanınızda iş bulamayıp para kazanamıyorsanız sizin için en uygun seçeneklerden birisi de yorum yaparak para kazanmak. Yeni mezun olup iş bulamıyorsanız, işten çıkarıldıysanız, ev hanımı olup para kazanmak istiyorsanız hemen üye olup çalışmaya başlayın.
  • Bilgi edinimi: İşiniz gereği doğru yorum yapabilmek için pek çok araştırma yapacaksınız. Bu sayede bilmediğiniz ya da eksik bilgi sahibi olduğunuz ürün ve hizmetler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceksiniz. Kişisel gelişim açısından ya da sosyal hayatınızda olumlu bir etki yaratacaktır.

Yorum Yaparak Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?

Freelancer olarak çalışmak sabit bir gelir getirememektedir maalesef. Yorum yazarak para kazanmak işinde de belli bir ücret söylemek mümkün değildir. Size tahmini olarak ne kadar kazanabileceğinizi söyleyebiliriz sadece. Her ne kadar tahmini olarak sizi yönlendirsek de para kazanmak çalışma sonucu elde edilen bir şeydir. Yani parayı ne kadar kazanabileceğiniz tamamen sizin çalışmalarınıza bağlıdır. Daha önce anlattığımız adımları doğru bir şekilde uygulamanız halinde kazancınız artacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi işinizi yaparken ne kadar iyi olduğunuza bağlı olarak ücretinizde artışa gidebilirsiniz. Ya da yoğun bir çalışma gerektiren işler için fiyatlandırma paketleri hazırlayabilirsiniz. Örnek olarak; 5 gün boyunca, her gün 20+ kelimelik 5 yorum yapacağınız bir paket hazırladınız ve ücreti 25 TL. Günde 2 satış yaparsanız 25×2=50 TL olacaktır. Bu da ayda 300 TL eder. Daha büyük bir paketle; 5 gün boyunca, her gün 20+ kelime ile 10 yorum içeren bir paketi 50 TL olarak ücretlendirdiniz. Günde 3 satış yapmanız dahilinde 50×3=150 TL kazanç sağlayacaksınız ve ayda 900 TL kazanabileceksiniz. Paketlerinizin içeriği ve ücreti tamamen size kalmış. Site içinde kendinizi tanıtmanız ve size yapılan yorumların ne kadar iyi olduğuna bağlı olarak daha fazla satış yapabilir ve ücretinizi artırabilirsiniz. Boş vaktinizin kalması durumunda başka sitelerde de aynı taktiği uygulayıp kazancınızı ikiye ya da üçe katlayabilirsiniz. Sıkı bir çalışma ve üretkenlikle asgari ücret kadar para kazanmanız da mümkün olabilmektedir. Düzenli bir iş olsun, ek gelir için olsun ya da amacınız sadece harçlık kazanmak olsun. Yorum yaparak para kazanmanız mümkün.

CEVAP VER